DenkTank

#42. Jimmy Nelson over Connectie en Cultuur

Episode Summary

Spits je oren voor deze zeer bijzondere gast in DenkTank. Jimmy Nelson is één van de beste fotografen ter wereld. In deze podcast deelt Jimmy zijn persoonlijke verhaal en zijn diepere missie.

Episode Notes

Spits je oren voor deze zeer bijzondere gast in DenkTank. Jimmy Nelson is één van de beste fotografen ter wereld. Zijn fotoboek ‘Before they pass away’ over de schoonheid van inheemse culturen verkocht meer dan 350 duizend exemplaren. Bizar veel voor een koffietafelboek.

Als spreker maakte Jimmy zoveel furore dat hij werd uitgenodigd om te spreken op TED Global: het prestigieuze HOOFDpodium van de TED conference.

In deze podcast deelt Jimmy zijn persoonlijke verhaal en zijn diepere missie. Hij vertelt op meeslepende wijze hoe hij connectie maakt met culturen waar hij op bezoek gaat. En hoe hij vanuit respect, empathie en nederigheid erin slaagt om opgenomen te worden in de tribe. 

Ook maak je kennis met zijn nieuwste werk: Between the Sea and the Sky. Een fotoboek met eerbetoon aan Nederlandse (sub)culturen. 

Wat een man. Wat een verhalen.